Klasik Un Helvası

Klasik Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt

Klasik Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve şeker bir kaba alınır eriyene kadar şeker karıştırılır.
  2. Tereyağı tencereye konur eriyince un eklenir istenen renk oluncaya kadar kısık ateşte kavrulur.
  3. Eriyen sütlü karışım eklenir çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu konur 10 dk dinlenir.
  4. Dilediğimiz üzere servis yaparız afiyet olsun 😋.

Klasik Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Biberli Nohut Salatası (Diyetisyenden)
Kısır
Ek Gıda Dönemi Taze Kabak Yemeği
Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı
Pizza Omlet
Döküm Tavada İç Bonfile
Hdabla | © 2025 |