Kızarmış Tavuk But

Kızarmış Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler

  • 6- 7 adet tavuk but
  • 1 çay bardağı süt

Panelemek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı ucu toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 3 su bardağı galeta unu( duruma nazaran artırabilirsiniz.)

Kızarmış Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Butlarımızın üzerine çizikler atılır. Dilerseniz derisini alabilirsiniz. Ben aldım.
  2. 1 çay bardağı süt ile dolapta 15 -20 dakika boyunca dinlendirilir.
  3. Bir kapta yumurta un (katı olursa çok az süt ile açabilirsiniz) tuz ,karabiber, toz kırmızı biber karıştırılır.
  4. Bir tabağa galeta unu konulur.
  5. Tavuklar dolaptan çıkarılır ve yıkanır.
  6. Harca batırılır ve daha sonra her tarafı galete ununa kaplanır.
  7. Kızgın yağda her tarafı nar üzere kızarana kadar kızartılır.

Kızarmış Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Sucuklu ve Biberli Yumurta
Yaban Mersinli Limonlu Muzlu Kek
4 Malzemeli Çok Hafif Un Helvası (İpek gibi)
Kolay El Açması Ispanaklı Börek
Spooonful Tatlısı
Kolay Rulo Pişi
Hdabla | © 2025 |