Kızarmış Tavuk But
Kızarmış Tavuk But Tanımı İçin Malzemeler
- 6- 7 adet tavuk but
- 1 çay bardağı süt
Panelemek için;
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucu toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 3 su bardağı galeta unu( duruma nazaran artırabilirsiniz.)
Kızarmış Tavuk But Tanımı Nasıl Yapılır?
- Butlarımızın üzerine çizikler atılır. Dilerseniz derisini alabilirsiniz. Ben aldım.
- 1 çay bardağı süt ile dolapta 15 -20 dakika boyunca dinlendirilir.
- Bir kapta yumurta un (katı olursa çok az süt ile açabilirsiniz) tuz ,karabiber, toz kırmızı biber karıştırılır.
- Bir tabağa galeta unu konulur.
- Tavuklar dolaptan çıkarılır ve yıkanır.
- Harca batırılır ve daha sonra her tarafı galete ununa kaplanır.
- Kızgın yağda her tarafı nar üzere kızarana kadar kızartılır.
Kızarmış Tavuk But Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















