Kıymasız Dolma Biber

Kıymasız Dolma Biber Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet dolma biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sıcak su
  • 1 adet küçük domates

Kıymasız Dolma Biber Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dolma biberlerimizin sap kısmını içine bastırarak ortasını kırıyoruz sonra dolma biberimizin parçalamadan orta kısmını içinden çıkartıp içini temizliyoruz (üst kısmını içine bastırırken başka avucumuzun içine biberi oturtarak hafif baskı uyguluyoruz ki kenarları kırılmasın)
  2. Biberlerimizi güzelce yıkayıp karşıt çevirerek içindeki suyun süzülmesini sağlıyoruz.
  3. Tenceremize sıvı yağımızı ve küp biçiminde doğradığımız soğanlarımızı alıyoruz ve kavuruyoruz (ben iç harcını her vakit fazla yaparım artanı dondurucuya atıyorum dilerseniz siz de pirincin ve soğanın ölçüsünü artırabilirsiniz)
  4. Kavrulan soğanımıza 1 tatlı kaşığı salça ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirincimizi de tenceremize koyuyoruz ve 5 dk kavuruyoruz.
  6. Tuzumuzu ve nanemizi ekliyoruz dilerseniz baharatları damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiz (toz biber, karabiber vs.)
  7. Pirinçlerimizide yeterlice kavurduktan sonra üzerini geçmeyecek halde sıcak su ekliyoruz (görsellerde iç harcının üretimi yok ben daha evvelden yapıp dondurucuya koymuştum onu kullandım ).
  8. Kapağını kapatıp iç harcının pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz dilerseniz çabucak de yapabilirsiniz.
  9. Süzdüğümüz biberleri tenceremize diziyoruz ve iç harcımızı biberlerin içine dolduruyoruz üzerinde biraz hisse bırakın.
  10. Domateslerimizi doğrayıp biberlerimizin üzerine kapak yapıyoruz.
  11. Ayrı bir derin tabak da salçamızı,1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzumuzu koyuyoruz üzerine sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
  12. Hazırladığımız sıvı karışımı tenceremize döküyoruz ben suyu az yapıyorum pirinçlerimin biraz canlı olmasını tercih ediyorum.
  13. Tenceremizin kapağını kapatıp orta ateş de pişiriyoruz suyun az olması gözünüzü korkutmasın buharda biberleriniz pişiyor 🙂 afiyet olsun.

Kıymasız Dolma Biber Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Cheseecake
Sarımsaklı Yoğurtlu Omlet (Bol Ekmek Yediren Şifalı Antibiyotik)
Çörek (Pizza Tadında )
Erik Kayısı Kompostosu İftarlık
Haşhaşlı Tatlı
Spoonfull
Hdabla | © 2025 |