Kıymalı Yaprak Sarması

Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yaprak
- 1/2 (yarım) kilo kıyma
- 3 .5 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane limon
- Damak tadınıza nazaran tuz
- Pulbiber
- Sumak
- Karabiber
- Nar ekşisi
- 1..5 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Yeterince su
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben salamura yaprak kullandım. Bir saat yaprakları sıcak suda beklettim ki tuzu alınsın.
- Bu ortada evvel kıymayı kavurdum.
- Sonra içine ince ince kıydığım soğanı ekledim. Sonra salçaları.
- En son pirinci sırasıyla ekledikçe kavurdum.
- Sonra baharatlarımı ekledim.
- En son nar ekşisi ve taze maydanozlarımı ekledim.
- Bir bardak da su koydum.
- Ben pirincini kavuruyorum.
- Sarmalarımızı uygun tencereye yerleştirdikten sonra üzerine çıkana kadar su ek ettim.
- Dilimlediğim limonları üzerine yerleştirip kısık ateşte pişirdim. Afiyet olsun.
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












