Kıymalı Şehriye

Kıymalı Şehriye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 tane domates
  • 5-6 tane çarliston biber
  • 2 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Nane
  • Kimyon

Sotelemek için;

  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Sıcak su

Kıymalı Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı, biberleri ince ince doğrayın.
  2. Havucu rendeleyin.
  3. Yarım çay bardağında soteleyin.
  4. Domatesleri küçük küçük doğrayın ve kıyma ile birlikte söylenen karışıma, tencereye ekleyin.
  5. Suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. Kıyma pişsin.
  6. Baharatları, rendelenmiş sarımsağı ve arpa şehriyeli döküp,karıştırın.
  7. Üzerini geçecek kadar sıcak su dökün ve kısık ateşte pilav üzere pişirin.
  8. Süzme yoğurt yahut ayran ile servis yapın. Afiyet olsun 🌹.

Kıymalı Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Kıbrıs Tatlısı
Havuçlu Kek
Sütlü Buğday Çorbası
Çıtır Kaplamalı Tavuk Yapımı
Kaçamak (Muhacir Usulü)
Hdabla | © 2025 |