Kıymalı Şehriye
Kıymalı Şehriye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 2 çay bardağı arpa şehriye
- 3 tane domates
- 5-6 tane çarliston biber
- 2 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kekik
- Nane
- Kimyon
Sotelemek için;
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- Sıcak su
Kıymalı Şehriye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı, biberleri ince ince doğrayın.
- Havucu rendeleyin.
- Yarım çay bardağında soteleyin.
- Domatesleri küçük küçük doğrayın ve kıyma ile birlikte söylenen karışıma, tencereye ekleyin.
- Suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin. Kıyma pişsin.
- Baharatları, rendelenmiş sarımsağı ve arpa şehriyeli döküp,karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su dökün ve kısık ateşte pilav üzere pişirin.
- Süzme yoğurt yahut ayran ile servis yapın. Afiyet olsun 🌹.
Kıymalı Şehriye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













