Kıymalı Pırasa Yemeği

Kıymalı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram dana kiyma
- 5 kısım pırasa
- 2 tane havuç
- 1 büyükçe kelle soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 avuç pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım fincan zeytinyağ
- Pulbiber
- Tuz
Kıymalı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuç ve pırasaları doğrayıp yıkayın .
- Yeşil kısımlarını sakın atmayın en vitaminli kısmıdır.
- Tencereye yağları alıp kıymayı kavurup soğanları ekleyin.
- Bir iki çevirin, salçaları ,daha sonra havucu pırasayı ekleyin.
- Bir iki çevirip pirinci sarımsağı ve kaynar suyunu ekleyin.
- Suyu pırasaların hizasında olacak halde koyun.
- Tuzunu biberin grup ,kapağını kapatın.
- Ben düdüklü tencerede yaptım .
- 6-7 dakikada pişti olağan tencerede yaparsanız kısık ateşte 40 dakikada pişer.
Kıymalı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







