Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali)

Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 300gr kıyma
  • Kışlık konserve (isteğe bağlı domates)
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karışık çeşni
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su

Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları alacalı soyup, jülyen doğrayalım ve 15dk tuzlu suda bekletelim.
  2. 2 orta uzunluk soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım (isteğe bağlı küçük ya da büyük halde doğrayabilirsiniz).
  3. Uygun bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını alalım ve üzerine kıymayı ek edip güzelce kavuralım.
  4. Ardından soğanı ve sarımsağı ek edip karıştırmaya devam edelim. Ve patlıcanları atıp kavurma sürecine devam edelim, burada kavurma sürecini 10/15dk boyunca yapalım ki patlıcanlar diriliğini kaybetsin. Bu esnada baharatları ve tuzunu ek edelim.
  5. Üzerine kışlık konserve ek edip, kavurmaya devam edelim. (isteğe bağlı domates ekleyebilirsiniz).
  6. Son olarak salçalı sosumuzu hazırlayıp üzerine koyalım, ve bir su bardağı sıcak su ekleyelim.
  7. Yemeğimizi suyunu çekene kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).

Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Fit Çörek
Pandispanya
1 Hamur 3 Kek
Elmalı Kek
Meyveli Borcam Tatlısı (Videolu)
Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Aşırı Pratik Tatlı)
Hdabla | © 2025 |