Kıymalı Patates Sarma

Kıymalı Patates Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1 çorba karesi kaşar peyniri rendesi
  • 5-6 kısım maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç materyali için:

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ

Kıymalı Patates Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç gerecini hazırlayıp kenara koyalım. Bunun için soğanı yağda kavuralım, içerisine küçük küçük doğranan biberleri ek edelim.
  2. Kavrulduktan sonra kıymayı, salçayı ve baharatları ek edip kavuralım. Sonrasında soğuması için kenara alalım.
  3. Şimdi patatesimizi hazırlayalım. Patatesleri rendeden geçirip suyunu sıkalım. İçerisine kaşar peyniri, maydanoz, yumurta, baharat ve tuzu ekleyip, yoğuralım.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye harcımızı basalım ve 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. İçerisine kıyma harcımızı dökelim ve yayalım. Dürüm halinde saralım.
  6. Üzerine kaşar rendesi koyup fırınlayalım. Üzerine pul biber, dere otu serpip servis edelim. Afiyet:)

Kıymalı Patates Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Baton Kek Tarifi
Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi)
Etli Pazı Dolması
Acılı Sarımsaklı Karides
Bebek Ara Öğün
3 Malzemeli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |