Kıymalı Lahana Sarması

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk lahana
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı toz biber
- Nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı domates konservesi (2 yemek kaşığı salça kullabilirsiniz)
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Lahananın kolay kesitini fotoğraftaki üzere yapıp suda 2-3 dk hafif yumuşayana kadar haşlayıp çabucak alıyoruz.Çok haşlarsanız erir sarmanız güç olur.
- İç harcımız için materyalleri kaba alıp düzgünce karıştıralım.
- Haşladığımız lahanalar soğuduktan sonra sarmaya başlayalım.
- Tencereye dizdiğimiz sarmalara 1 su bardağı domates konservesi ve üzeri geçecek kadar su koyup ağır ateşte pişmeye bırakalım.
- Sarmaların en kıymetli püf noktası bol soğan ve lahanaya yarım ölçü de bulgur eklemek,bunları dikkate alırsanız lezzetli olmama ihtimali yok.
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






