Kıymalı Kremalı Makarna
Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram dana kıyma
- 1 büyük soğan (minik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 kapya biber + 1 yeşil biber (minik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 büyük domates (rendelenmiş)
- 2 buz küpü kadar kırmızı şarap(isteğe bağlı kaide değil)
- 1 yemek kaşığı mascarpone
- 1-2 yemek kaşığı yağlı krema (tercih edilen)
- Bir avuç taze fesleğen (elle parçalanmış)
- Zeytinyağı + tereyağı karışımı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Çok az tarçın
- 250-300 gram seçtiğiniz makarna
- Makarnanın haşlama suyundan 1 kepçe
Üzeri için:
- Parmesan (veya eski kaşar rendesi)
- File antep fıstığı (hafif kavrulmuş)
Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Demir döküm tencereye biraz zeytinyağı ve bir modül tereyağını ekleyin.
- Soğanı ekleyin, kısık ateşte sabırla karamelize edin.
- Soğan altın rengine dönünce evvel sarımsağı ekle, 1-2 dakika güzelce kavurun. Akabinde kapya ve yeşil biberleri ekle, birkaç dakika soteleyin.
- Kıymayı ekleyin. Tahta spatulayla bastırarak yayın ve yüksek ateşte güzelce kavurun.
- Kıymanın rengi döndükten sonra ortayı aç, boşluğa salçaları koyun.
- 1 dk kadar salçaları yağda kavur, akabinde karıştır ve kıymaya yedirin.
- Şarap buz küplerini ekle. Tencerenin tabanındaki kahverengi lezzetleri tahta kaşıkla kazıyarak çözdür.
- Buharlaşmasını bekle, alkol uçsun, yalnızca aroması kalsın.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber, kekik ve azıcık tarçını katın.
- Orta ateşte 15-20 dk pişir. Sos kalınlaşınca yağlı kremayı ve mascarponeyu ekleyin. Karıştır ancak fokur fokur kaynatmayın.
- Ayrı tencerede makarnayı 8-9 dakika al dente haşla. Süz lakin suyunu atma. 1 kepçe haşlama suyunu saklayın.
- Makarnayı sosun içine ekleyin. 1 kepçe haşlama suyunu dök, karıştır ve kapağı kapatın. Kısık ateşte 5-7 dk demleyin. Taze fesleğeni son anda serpiştirin, karıştırın.
- Tabağa aldıktan sonra üzerine parmesan yahut eski kaşar serpin.
- Üzerine çok az zeytinyağı gezdirin. Son olarak hafif kavrulmuş file antep fıstığını serpiştirin.
- Nar tanesi de renk katar. Taze fesleğenle süsleyerek servis edin.
Kıymalı Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















