Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 1 kilo kıyma
  • 3- 4 orta uzunluk soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Arasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Kıymalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için yağı kızdırıp küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Ardından kıymayı ve başka materyalleri de koyup güzelce pişirip kenara alıyoruz.
  3. Hamuru için su hariç öteki gereçleri yoğurma kabına alıp yavaş yavaş suyunu ekleyip ele yapışmayan hamur yapıyoruz.
  4. Hamuru 10 dk dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamuru 12 kesime ayırıp hepsini tatlı tabağı boyutunda açıyoruz.
  6. Erittiğimiz tereyağına sıvı yağı da ekleyip açtığımız hamurların ortasına sürerek hamurları üst üste koyuyoruz.
  7. Bu biçimde streçleyip 10 dk dinlendiriyoruz.
  8. Dinlenen hamuru hafif yağladığımız tezgahta elimizle incecik açıyoruz kenarlarını katılıyoruz ve kıymalı içten koyup yuvarlıyoruz.
  9. Yuvarlak tavaya sıra sıra diziyoruz.
  10. Hamurların hepsini bu türlü yapıp en son böreğin üstüne 1 yumurta sarısı ve 2 kaşık sıvı yağı karıştırıyoruz ve güzelce sürüyoruz.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında denetimli biçimde pişiyoruz.Afiyet olsun. :).

Kıymalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pide Poğaça
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Pezzik Cacığı
Beşamel Soslu Kıymalı Krep Sarma
Tavuk Pirzola Güveç
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet