Kıymalı Kaşarlı Krep Börek

Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvıyağ

Krep için;

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Yarım paket kabarma tozu
  • 1 adet yumurta

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt

Üzeri ve içi için;

  • Rendelenmiş kaşar peynir

Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcını hazırlamak için kuru soğanı minik doğruyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp kavuruyoruz.
  3. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı baharatlarıda ekleyip tekrar kavuruyoruz.
  4. Pişen iç harcımızı diğer kaba alarak soğutuyoruz.
  5. Krep hamuru için unumuzu, sütümüzü ,suyu ,yumurtayı ,kabartma tozunu, tuzu derin bir kaba alarak güzelce çırpıyoruz.
  6. Pürüzsüz akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  7. Krep tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz.
  8. Üzerine bir kepçe hamurdan döküp gerili önlü pişiriyoruz.
  9. Pişirdikten sonra bir adedine 1 yk hazırladığımız kıyma harcından ve üzerine kaşar peyniri koyarak sarıyoruz.
  10. Krepler bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz.
  11. Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  12. Beşamel sos için küçük bir tencereye unumuzu yağlarımızı alıyoruz.
  13. Unu kavurduktan sonra üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyerek hafif yoğunlaşması için pişiriyoruz.
  14. Pişen beşamel sosundan 1 er yk börekleri müsaade üzerine sürüyoruz.
  15. Onun üstünede kaşar peyniri ek ederek fırınlıyoruz.
  16. 30 dk kaşarlar kızarana dek pişiriyoruz.
  17. Kıymalı kaşarlı krep börek servise hazır afiyetler olsun🤗👌😋.

Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Cheescake
Tavuk Fajita
Hep Tatlı Olmaz Birazda Tuzlu Kek
Patates Cücesi
Elmalı Cevizli Kek
Borcamda Adana Kebap
Hdabla | © 2025 |