Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Sıvıyağ
Krep için;
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Yarım paket kabarma tozu
- 1 adet yumurta
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
Üzeri ve içi için;
- Rendelenmiş kaşar peynir
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlamak için kuru soğanı minik doğruyoruz.
- Ardından sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı baharatlarıda ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Pişen iç harcımızı diğer kaba alarak soğutuyoruz.
- Krep hamuru için unumuzu, sütümüzü ,suyu ,yumurtayı ,kabartma tozunu, tuzu derin bir kaba alarak güzelce çırpıyoruz.
- Pürüzsüz akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Krep tavamızı sıvı yağ ile yağlıyoruz.
- Üzerine bir kepçe hamurdan döküp gerili önlü pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra bir adedine 1 yk hazırladığımız kıyma harcından ve üzerine kaşar peyniri koyarak sarıyoruz.
- Krepler bitene kadar bu süreci tekrarlıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Beşamel sos için küçük bir tencereye unumuzu yağlarımızı alıyoruz.
- Unu kavurduktan sonra üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyerek hafif yoğunlaşması için pişiriyoruz.
- Pişen beşamel sosundan 1 er yk börekleri müsaade üzerine sürüyoruz.
- Onun üstünede kaşar peyniri ek ederek fırınlıyoruz.
- 30 dk kaşarlar kızarana dek pişiriyoruz.
- Kıymalı kaşarlı krep börek servise hazır afiyetler olsun🤗👌😋.
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















