Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kabak (kabukları soyulup küp doğranmış)
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 havuç (küp doğranmış)
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber (damak zevkine nazaran ayarla)
  • Bir çimdik zerdeçal
  • Bir çimdik zencefil

Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sıvı yağı alıp kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Sarımsağı, havucu ve salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  4. Tuz ve baharatları (zerdeçal, zencefil dahil) ekleyip karıştırın.
  5. Kabakları ve nohudu ekleyip düzgünce harmanlayın.
  6. Suyu ek edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar denetimli pişirin. (düdüklü tencerede 10 dk açık tencerede 20 dk kâfi olacaktır. )
  7. Sıcak servis edin. İsteğe nazaran üzerine sarımsaklı yahut sade yoğurt ile servis edilebilir.

Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu İrmik Dilimleri
Portakallı Kek
Portakal Kabuğu Reçelinden Üzümlü Kek
Susamlı Kuru Üzümlü Çikolatalı Kek
Çıtır Börek
Fırında Limonlu Kremalı Tavuk (Kuşkonmaz Mantar Lezzeti) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |