Kıymalı Kabak Yemeği

Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kabak (kabukları soyulup küp doğranmış)
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 havuç (küp doğranmış)
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber (damak zevkine nazaran ayarla)
- Bir çimdik zerdeçal
- Bir çimdik zencefil
Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağı alıp kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
- Sarımsağı, havucu ve salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Tuz ve baharatları (zerdeçal, zencefil dahil) ekleyip karıştırın.
- Kabakları ve nohudu ekleyip düzgünce harmanlayın.
- Suyu ek edip kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar denetimli pişirin. (düdüklü tencerede 10 dk açık tencerede 20 dk kâfi olacaktır. )
- Sıcak servis edin. İsteğe nazaran üzerine sarımsaklı yahut sade yoğurt ile servis edilebilir.
Kıymalı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
