Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması

Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 15 yemek kaşığı pirinç
  • 2 adet kabak
  • 3 adet kapya biber (küçük)
  • 3 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 1 büyük domates (rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kuru nane
  • Tuz

Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinç sıcak suda tuz ile ıslatır. Bu ortada her bir kabak, büyüklüğüne nazaran, dolma olacak ebata bölünür (ben elimdekilerin her birini 3’e böldüm) Biberler de temizlenip yıkanır.
  2. Küçük küçük doğranan soğan, maydanoz ve rendelenmiş domates süzülmüş ve yıkanmış pirince eklenir. Üzerine kıyma, salça, baharatlar, kararı kadar tuz ve zeytinyağı ek edilir.
  3. Güzelce harmanlanan dolma harcı sebzelere doldurulur ve bir tencereye dizilir. Dolmaların yarısına gelecek kadar suyu da konur ve pişmeye bırakılır. Pişen dolmalar sıcak servis edilir. 👩‍🍳 afiyet olsun.

Kıymalı Kabak Ve Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful ( Videolu)
Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi-Hafif, Pratik Ve Nefis Meze Tarifi! (Videolu)
Izgara Tadında Nefis Ballı Kanat
Patatesli Köfte
Pancar Salatası
İrmikli Cheesekek
Hdabla | © 2025 |