Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan)

Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kesme makarna
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 diş iri sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle zeytinyağını tavaya koyuyoruz üzerine doğramış olduğumuz biberleri ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz.
  2. Daha sonra soğanları ekleyip kısık ateşte onu da kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Soğan kavrulunca kıymayı ek ediyoruz.
  4. Kıyma piştikten sonra salça yı ekleyip kavurma sürecine devam ediyoruz.
  5. Ardından sarımsak domates ve baharatları ekleyip birkaç dk ağzı kapalı pişiriyoruz.
  6. Sos kıvam eldıktan sonra makarnayı çiğ olarak ekleyip karıştırıyoruz. Sonra kaynamış su ekliyoruz.
  7. Pilav adabı suyunu çekince tencenin ağzını kapatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Kıymalı Çektirmeli Makarna(makarnayı Haşlamadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiş Tavuk
Galeta Çubuklar
Un Kurabiyesi
Bebek Mücveri +1 Yaş
Gülüt Kek Tarifi
Patatesli Pratik Bir Kahvaltılık
Hdabla | © 2025 |