Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • ​1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı sirke (kıyırlık sırrı!)
  • ​1’er tatlı kaşığı tuz & pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzerine:

  • Susam
  • Çörek otu

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını (veya margarini), sıvı yağı, yumurta beyazını, sirkeyi, tuzu ve pudra şekerini alın.
  2. Karışıma kabartma tozunu ekleyin.
  3. Unu azar azar ve denetimli bir halde eklemeye başlayın.
  4. Ele yapışmayan, yumuşak ve kolay hal alabilen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamura hal verin ve 180 derecede 20-25 dk pişirin.

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
Fırında Sebzeli Köfte
Kaymaklı Künefe
Süper Kahramanli Pasta (Oğluma)
Sebzeli Paçanga Böreği
Cafe De Karamel Şeftali
Hdabla | © 2025 |