Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzeri için)
- 1 yemek kaşığı sirke (kıyırlık sırrı!)
- 1’er tatlı kaşığı tuz & pudra şekeri
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzerine:
- Susam
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını (veya margarini), sıvı yağı, yumurta beyazını, sirkeyi, tuzu ve pudra şekerini alın.
- Karışıma kabartma tozunu ekleyin.
- Unu azar azar ve denetimli bir halde eklemeye başlayın.
- Ele yapışmayan, yumuşak ve kolay hal alabilen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamura hal verin ve 180 derecede 20-25 dk pişirin.
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






