Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı siyez unu
- 1 su bardağı beyaz un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 yumurta beyazı
İç harcı;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam yahut chia tohumu
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuru gereçleri karıştırın.
- 2 su bardağı siyez un, 1 su bardağı beyaz un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Orijinal tanımda bir su bardağı daha siyez unu vardı onun yerine beyaz un kullandım.
- Karıştırdığınız ve havalandırdığınız kuru materyallerin ortasını açın ve sıvı materyalleri bunun içerisine dökün, sonra eldivenlerinizi takıp bir hoş yoğurun. Yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edin.
- Ceviz büyüklüğünde modüller alın ve iç harcını koyup poğaça biçimi verip kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü altın rengi olana kadar pişirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ( keten tohumu, çörek otu, susam yahut chia tohumu ) serpebilirsiniz.Afiyet olsun :).
Kıyır Kıyır Siyez Unlu Havalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








