Kıyır Kıyır Poğaça

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 10 kısım maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ ve tuzu alarak çırpma teli ile çırpalım.
- Daha sonra unun bir kısmı, kaşar peyniri rendesi, beyaz peynir, kabartma tozu ve kıyılmış maydanozu ek edelim ve bir kaşık yardımıyla gereçlerimizi karıştıralım.
- Ardından unumuzdan biraz daha ekleyerek elimizle yoğurmaya başlayalım. Unu bu formda hamur toparlandıkça eklerseniz hamuru yoğurmanız çok daha kolay olacaktır. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve elimizle yuvarlayarak şekillendirelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben bu ölçülerle hazırladığım hamurdan 20 adet poğaça elde ettim.
- Son olarak poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35/40 dakika pişirelim. Afiyet olsun 😋😋😋 Instagram hesabımdan rakip etmeyi unutmayın gülişin. Mtfg ve tabiki nefis yemeklerden de 😊
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





