Kıyır Kıyır Poğaça

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 100 ml sıvı yağ (ayçiçek yağı yahut zeytinyağı)
- 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu (yaklaşık 16 gram)
- 320 gram un (kontrollü ekleyin, hamur yumuşak olmalı)
İç harcı:
- 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
- İnce kıyılmış maydanoz
- Dereotu (isteğe bağlı)
Üzeri için:
- Yumurtanın sarısı
- Susam
- Çörekotu
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayın, tereyağı, sıvı yağı, yumurta akını, sirkeyi, tuzu ve şekeri bir kaba alın. Yeterlice karıştırın.
- Unu ekleyin, kabartma tozunu ve unu denetimli olarak ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- İç harcı hazırlayın, peyniri maydanozla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın, elinizle ortasını açarak iç harçtan koyun ve kapatın. Poğaça biçimi verin.
- Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpin.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Yoğurt olmadan da poğaçalarınız şahane kıyır kıyır olacak. Sirke hamura ekstra gevreklik verecek, bu yüzden telaş etmeyin! afiyet olsun!.
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

