Kıyır Kıyır Poğaça

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 100 ml sıvı yağ (ayçiçek yağı yahut zeytinyağı)
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu (yaklaşık 16 gram)
  • 320 gram un (kontrollü ekleyin, hamur yumuşak olmalı)

İç harcı:

  • 150 gram beyaz peynir yahut lor peyniri
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Üzeri için:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlayın, tereyağı, sıvı yağı, yumurta akını, sirkeyi, tuzu ve şekeri bir kaba alın. Yeterlice karıştırın.
  2. Unu ekleyin, kabartma tozunu ve unu denetimli olarak ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. İç harcı hazırlayın, peyniri maydanozla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın, elinizle ortasını açarak iç harçtan koyun ve kapatın. Poğaça biçimi verin.
  5. Poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam yahut çörek otu serpin.
  6. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Yoğurt olmadan da poğaçalarınız şahane kıyır kıyır olacak. Sirke hamura ekstra gevreklik verecek, bu yüzden telaş etmeyin! afiyet olsun!.

Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Salçalı Spagetti
Patlıcan Söğürme
Mücver (Kabak Ve Havuçlu)
Starbucks Havuçlu Kek
Fındıklı Kurabiye
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Hdabla | © 2024 |