Kıyır Kıyır Mısır Gevrekli Kurabiye
Kıyır Kıyır Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- 3 su bardağı un (ununuzun markasına nazaran eksi artı olabilir.)
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- 7-8 yemek kaşığı ekmek üstü kahvaltılık çikolata (benmari adabı eritilecek tablet çikolatada olabilir ben meskende olduğu için kahvaltılık çikolata kullandım.)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (çikolatanın akışkan olabilmesi için)
- 3 çorba kasesi mısır gevreği
Kıyır Kıyır Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,tereyağı ve pudra şekerini yoğurma kabında yoğurmaya başlayalım 2-3 dakika yoğuralım.
- Diğer kalan malzemeleride denetimli formda ek edip yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra minik minik haller verelim evvelden ısıtılmış 170-180 derece fırında 20-25 dakika kurabiyeleri pişirelim.
- Kontrollü olalım beyaz kalması gerekiyor kurabiyelerin.
- Piştikten sonra birinci sıcaklığı çıkınca benmari yordamı erittiğimiz çikolataya sonrada ince kırdığımız mısır gevreklerinin içerisinde bir tıp çevirelim.
- Dolapta 1 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Öneriler:
1. Ben bu ölçülerde 61 adet kurabiye elde ettim. Büyük olmasını istemediğim için minik minik yuvarladım siz istediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
2. Kurabiyenin beyaz kalmasına dikkat etmelisiniz. Denetimli pişirilmeli.
3. Unu denetimli eklemelisiniz ne yumuşak ne de sert bir hamur olmalı 3 su bardağı un benim için ülkü oldu.
3. Ben mısır gevreğini çok sevdiğim için bir kaç çeşit buladım o yüzden ölçü sizlerde değişken olabilir.
Kıyır Kıyır Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














