Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça

Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağı yahut margarin (250 gr)
  • 3 adet yumurta (birinin sarisini üzerine) (ılık)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (evde yoksa sirkede olur)
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Çörekotu

Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında tereyağı yada margarin uygun bir kaba alınır.
  2. Un hariç bütün materyaller eklenir karıştırılır.
  3. Un azar azar eklenir yoğrulur. Kıvamı yumuşak bir hamur oluyor ele yapışmayan.
  4. Hamurdan bezeler alınır ister sade ister peynir konarak yuvarlanır. Farklı biçimlerde verebilirsiniz. Ben sade yaptım.
  5. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. Üzerine yumurta sarısı sürülür üzerlerine çörekotu serpilir. Susamda olur.
  6. Isıtılmış fırında 180 derecede denetimli pişirilir. 🥰🥰.

Kıyır Kıyır Mahlepli Nefis Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Mantı
Antep Fıstığı Kremalı Kurabiye
Yoğurtlu Kabaklı Meze
Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Cevizli Elmalı Kurabiye
Kalıpsız Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |