Kıyır Kıyır Kandil Simidi

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta (1 tanesi üzerine sürmek için)
  • 3 su bardağı un

Şerbet için;

  • 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alalım. İçine sıvı yağ, yoğurt, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve yumurta sarısını ekleyelim ve karıştıralım.
  2. Sonra kabartma tozunu ve unu eleyerek denetimli bir biçimde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp ince 10 cm kadar rulolar oluşturup, sonra bunları halka formuna dönüştürelim.
  4. Halka halleri pekmez-su karışımına atalım. Şayet susamlı yapacaksak yanmış simit susamına bulayıp sonra tepsiye dizelim.
  5. Eğer yalnızca çörek otlu yapacaksak; evvel tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otunu serpiştirelim. Tepsiyi evvelden yağlayalım yahut fırın kağıdı serelim. Yoksa pişen kandil simidi tepsiye yapışır.
  6. Önceden 180 derecede ısıtılmış gırına tepsiyi koyalım ve 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu İrmikli Kek
Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça (Videolu)
Dubai Çikolatası
Osmaniye Bayram Kömbesi
Muzlu Yulaf Rüyası
Frambuazlı Kırıntı Muffin Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |