Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin 250 gr ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un
İçi için ;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe nazaran ceviz yahut fındık)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçi için; elmaları soyup rendeleyelim ve tavaya alalım.
- Üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
- Sonra tarçın ve cevizi ek edip düzgünce karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; bir kaba margarin ve pudra şekerini koyup yeterlice karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım.
- Üzerine azar azar unu ek edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru 4 modüle bölelim.
- Tezgahı çok hafif unlayalım.
- Hamurları merdane ile fotoğraftaki üzere açalım.
- Üçgen halinde kesime bölelim.
- Hamurun geniş kısmına elmalı harçtan koyalım.
- Daha sonra rulo biçiminde saralım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Elmalı kurabiyelerimizi evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.Afiyet olsun 👌.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



