Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif)

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 5 adet kivi (biri üstüne doğramak için)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım bardak su

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle üst sosunu yapalım. Kiviyi kesimlere ayırıp blenderda pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
  2. Daha sonra tencereye alalım, üzerine nişasta ,şeker ve suyu ek edip kaynatalım, soğuması lazım.
  3. Daha sonra tencereye sütü, irmiği ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Koyulaşınca içine vanilya ve yağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sudan geçirilmiş tart kalıbına dökelim.
  5. Sıcaklığı çıkınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.
  6. Ardından kalıbı servis tabağına zıt çevirip karışımı dökelim ve kivi yerleştirelim.
  7. Bu formda de biraz buzdolabında bekletelim akabinde dilimleyerek servis yapın.

Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Patlıcan Kebabı
Yulaflı Kurabiye
Patates Köftesi
Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Fırında Pesto Soslu Somon Ve Kuşkonmazlı Şık Tabak
Maş Fasülye Salatası (Ekşili)
Hdabla | © 2025 |