Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif)
Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri için;
- 5 adet kivi (biri üstüne doğramak için)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım bardak su
Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üst sosunu yapalım. Kiviyi kesimlere ayırıp blenderda pürüzsüz hale gelene kadar çekelim.
- Daha sonra tencereye alalım, üzerine nişasta ,şeker ve suyu ek edip kaynatalım, soğuması lazım.
- Daha sonra tencereye sütü, irmiği ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Koyulaşınca içine vanilya ve yağı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp sudan geçirilmiş tart kalıbına dökelim.
- Sıcaklığı çıkınca buzdolabında birkaç saat bekletelim.
- Ardından kalıbı servis tabağına zıt çevirip karışımı dökelim ve kivi yerleştirelim.
- Bu formda de biraz buzdolabında bekletelim akabinde dilimleyerek servis yapın.
Kivili İrmikli Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







