Kıvamında Süt Helvası

Kıvamında Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Yarım paket vanilya
Kıvamında Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını birinci etapta güzelce eritelim gerisinde unu ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Un kokusu çıkınca yavaş yavaş sütü ekleyelim birebir vakitte daima karıştırmaya devam edelim.
- Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve şekeri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Muhallebi piştikten sonra vanilyasını ekleyelim çırpmaya devam edelim (istenirse blendırın doğrama baslığı ile çırpabilirsiniz hiç pütürcük kalmıyor).
- Sonra ısıya sağlam kaplara eşit formda dağıtalım.
- Kenara alalım ve bi 5 dakika kadar üstünün kaymak tutmasını bekleyelim o sırada da fırını 190 derece de açın.
- Üstü kaymak tutana kadar fırında ısınmış olur.
- Sonrasında fırına berin ve üstü yandıktan sonra kenara alın ve sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
- İster ılık ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet bal olsun 🥰🪽🙏🏽.
Kıvamında Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




