Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam

Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- Ceviz ya da fındık
Şerbeti için;
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye suyu ve şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta kaynatalım tamamdır.
- Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ eritelim.
- Sonra 1 su bardağı dolusu unu ek edip rengi açık kahve olana kadar kavuralım.
- Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- İstediğiniz renge geldikten sonra içine ceviz ya da fındık katalım daha sonra soğumuş şerbeti üzerine dökelim.
- Yavaş yavaş karıştıralım şerbetini büsbütün çekince ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup yarım saat dinlendirelim.
Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

