Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam

Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • Ceviz ya da fındık

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker

Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir tencereye suyu ve şekeri alalım şeker eriyene kadar ocakta kaynatalım tamamdır.
  2. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ eritelim.
  3. Sonra 1 su bardağı dolusu unu ek edip rengi açık kahve olana kadar kavuralım.
  4. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  5. İstediğiniz renge geldikten sonra içine ceviz ya da fındık katalım daha sonra soğumuş şerbeti üzerine dökelim.
  6. Yavaş yavaş karıştıralım şerbetini büsbütün çekince ocağın altını kapatıp üzerine havlu kağıt koyup yarım saat dinlendirelim.

Kıvamı Asla Şaşmayan Un Helvam Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mercimek Mantısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Çorbası
Protein Glutensiz Krep ( Mercimek Krep )
Un Kurabiyesi
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Pofidik Poğaça
Kolay Meze Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.