Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı

Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg yeşil fasulye
Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil fasulyelerimizi güzelce yıkayıp varsa kılçıklarını ayıklayıp doğruyoruz.
- Büyük bir tencerede kaynayan suya doğranmış yeşil fasulyeleri koyup rengi değişene kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra süzüp soğumasını bekliyoruz.
- Buzluk poşetlerine yahut kutularına porsiyonlar halinde koyuyoruz.
- Pişirmeye geldiğimiz noktada ise ;Bir adet kuru soğan tencereye alınır ve sotelenir.
- İçerisine bir adet kapya biber doğranır ve kavurulmaya devam edilir.
- Kavrulan soğan ve kapya biberin üzerine salçamızı ekleyip un ek ettikten sonra kavurma sürecine bir iki karışım devam edilir.
- (kıyma yahut tavuk ile yeşil fasulye yapanlar bu etaptan evvel ekleyebilirsiniz sonrasında ise salçasını ununu ek edebilirsiniz ).
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirmeye bırakılır.Afiyet olsun 🤗🍽️.
Kışlık Yeşil Fasulye Hazırlığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






