Kışlık Şakşuka
Kışlık Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo patlıcan
- Yarım kilo kıl biber yada yeşil biber (acı seviyorsanız bir kaç tane acı ekleyebilirsiniz)
- 1 kilo kapya biber
- 3 kilo domates
- 5-6 tane sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Kışlık Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp ister rendeleyin ister kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Ben doğradım.
- Tencereye sıvı yağı ve domatesleri ekleyelim tuzu da atıp yaklaşık 20-25 dk pişmeye bırakalım.
- Patlıcanları ve biberleri de yıkayalım.
- Patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına dörde bölelim ve ortadan da bölelim.
- Tuzlu suda 10-15 dk kadar bekletelim.
- O sırada biberleri de gelişi hoş 2-3 kesime bölelim. (uzunluğuna göre).
- Kapya biberlerinde çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına keselim ve tekrar ortadan bir kaç modüle bölelim.
- Ben fırında kızarttım biber ve patlıcanları,siz ocakta da kızartabilirsiniz lakin kızarttıktan sonra süzgece alın ki fazla yağı süzülsün.
- Pişen domateslere sarımsakları da bir kaç modüle kesip ek edelim,daha sonra kızarttığımız patlıcan ve biberleri ekleyelim.
- Bir kaç çeşit karıştıralım,tuzunu denetim edelim kâfi değilse biraz ekleyeyim.
- Ve sıcak sıcak kavanozlara dolduralım kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirelim.
- Bir gece beklettikten sonra güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz. 😋.
Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin derim😋🤗.
Kışlık Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






