Kışlık Bamya Konservesi
Kışlık Bamya Konservesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo bamya
- 7 tane kalem biber
- 7 tane domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tepeleme şeker
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
Kışlık Bamya Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı ocağa alalım, biberleri doğrayıp rengi değişen kadar biriki çevirip yıkayıp blendarda çektiğimiz domatesi ekleyip bir kaç dakika çevirin.
- Ayıklayıp yıkayıp süzgeçe aldığımız bamyaları ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte bir 5 dakika kavuralım.
- 1 çay kaşığı şekeri 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim, yavaşça karıştırıp altını yeterlice kısalım çabucak kavanozlara doldurup ağız kısımlarını havlu kağıt ile silip yeni kapakla kapağı 2 geri 1 ileri biçiminde sıkıca kapatıp üzerini bir mutfak bezi ile kapatalım .
- 1 gün bu biçimde beklesin sonraki gün kapaklarını denetim edip serin bir yerde koruma edelim pişireceğiniz vakit limon sıkmayı yada limon tuzu koymayı unutmayın.
Kışlık Bamya Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















