Kışlık Bamya Konservesi

Kışlık Bamya Konservesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo bamya
  • 7 tane kalem biber
  • 7 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tepeleme şeker
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ

Kışlık Bamya Konservesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çeyrek çay bardağı zeytinyağı ocağa alalım, biberleri doğrayıp rengi değişen kadar biriki çevirip yıkayıp blendarda çektiğimiz domatesi ekleyip bir kaç dakika çevirin.
  2. Ayıklayıp yıkayıp süzgeçe aldığımız bamyaları ekleyip tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte bir 5 dakika kavuralım.
  3. 1 çay kaşığı şekeri 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim, yavaşça karıştırıp altını yeterlice kısalım çabucak kavanozlara doldurup ağız kısımlarını havlu kağıt ile silip yeni kapakla kapağı 2 geri 1 ileri biçiminde sıkıca kapatıp üzerini bir mutfak bezi ile kapatalım .
  4. 1 gün bu biçimde beklesin sonraki gün kapaklarını denetim edip serin bir yerde koruma edelim pişireceğiniz vakit limon sıkmayı yada limon tuzu koymayı unutmayın.

Kışlık Bamya Konservesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Beğenilen Mercimek Köftesi
Nişastasız Kremasız Tam Ölçülü Karamel Tarifi (Videolu)
Çilekli Kek
Limonata
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (8+ Ay)
Kadayıflı Baklava
Hdabla | © 2025 |