Kısır (Tarsus Arap Usulü)

Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı köftelik bulgur
  • 2 çay bardağı Midyat bulguru
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 orta uzunluk domates
  • 2 küçük uzunluk salatalık
  • 1 orta uzunluk yeşil biber
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1/2 (yarım) demet nane
  • 2-3 adet taze soğan
  • 2-3 yaprak marul
  • Nar ekşisi
  • Kaynamış ekşi (bir evvelki tariflerimde var)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Acı sevenler için acı pul biber
  • Zeytinyağı

Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm bulgurları uygun bir kabın içerisine koyup, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su döküp üzerini biz bez ile kapatıp, ıslanıp şişmesini sağlıyoruz.
  2. Küp küp doğradığımız 1 adet soğanı ,zeytinyağı ile kavurup ,1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ekliyoruz ,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Soğuduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon ve tuz ekliyoruz.
  4. Bu ortada şişmiş olan bulgurlarımızın üzerine döküp tamamına gelecek formda karıştırıp birleştiriyoruz.
  5. Doğradığımız biber, salatalık, marul, maydanoz, nane, taze soğanı üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Ezilmemesi için domatesi en son ekliyoruz.
  7. Üzerine nar ekşisi ve bir evvelki tariflerimde de paylaştığım kaynamış ekşiyi ekliyor, karıştırıyoruz.
  8. Damak zevkine nazaran daha yağ, ekşi ve acı oranını kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Deneyip yiyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kısır (Tarsus Arap Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Ezmesi
Yoğurt Çorbası
Yaz Aylarınını Favorisi Olacak Freş Yoğurtlu Salatalık Salatası
Ramazan Pidesi
Buzluk İçin Karnıyarık Böreği (Videolu)
Tam Kıvamlı İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |