Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 tane orta uzunluk salatalık
  • 5 -6 kol marul
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • Nar ekşisi
  • Limon

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaynamış suyu bulgurun üzerine dökün.
  2. Salçayı birinci kokusu çıkana kadar yağda kavur.
  3. 30 dakika beklemiş bulgurun üzerine salça sosunu dökün, baharatları ekleyin güzelce karıştırın.
  4. Yeşillikleri ekleyip karıştırın, en son nar ekşisini isteğe nazaran limon döküp karıştırın.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta (Videolu)
Fit Hurma Topları
Sirkem Otu Böreği
Kahve Yanı Çikolata
Şekilli Fransız Tostu (Çocuklar Bebişler Bayılacak Bayat Ekmeler Yenilsin)
Kremasız Kabak Çorbası
Hdabla | © 2025 |