Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 tane orta uzunluk salatalık
- 5 -6 kol marul
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Nar ekşisi
- Limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaynamış suyu bulgurun üzerine dökün.
- Salçayı birinci kokusu çıkana kadar yağda kavur.
- 30 dakika beklemiş bulgurun üzerine salça sosunu dökün, baharatları ekleyin güzelce karıştırın.
- Yeşillikleri ekleyip karıştırın, en son nar ekşisini isteğe nazaran limon döküp karıştırın.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
