Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- Yarım demet maydanoz
- 10 kol marul
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 çay bardağı et suyu
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine bulgur ve sıcak suyu alıp ağzını kapatıp bulgurların şişmesini sağlayalım.
- Ardından tavaya yağı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ek edip güzelce kavuralım 3 dk.
- Salça ve et suyunu ek edip soğanların yeterlice pişmesini sağlayalım.
- Ardından şişen bulguru tepsiye dökelim ve salçalı harcı bulgurla güzelce kaşık yardımıyla yahut elle yoğurarak yedirelim.
- En son rendelenmiş havucu marul ve maydanozu katıp karıştırdıktan sonra servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
