Kısır Tarifi

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • 10 kol marul
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 çay bardağı et suyu

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kabın içerisine bulgur ve sıcak suyu alıp ağzını kapatıp bulgurların şişmesini sağlayalım.
  2. Ardından tavaya yağı alalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ek edip güzelce kavuralım 3 dk.
  3. Salça ve et suyunu ek edip soğanların yeterlice pişmesini sağlayalım.
  4. Ardından şişen bulguru tepsiye dökelim ve salçalı harcı bulgurla güzelce kaşık yardımıyla yahut elle yoğurarak yedirelim.
  5. En son rendelenmiş havucu marul ve maydanozu katıp karıştırdıktan sonra servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Limonata
Vişneli Karpatka Pastası
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Tencerede Karnıyarık
Yabani Ot Kavurması
Hdabla | © 2024 |