Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler
(kişi başı bir çay bardağı orta bulgur )
- 10 çay bardağı orta bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı zeytin yağı
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Reyhan
- Nane
- Yeditürlü
Yeşillikler ;
- Yeşil soğan bir deste
- Yarım kara lahana
- 2 adet havuç
- Maydanoz
- Dere otu (samut )
Sosu :
- Nar ekşisi
- Limon
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulgur kapaklı bir kap içine alınıp üstünden çıkacak halde sıcak su dökülerek kapağını kapatarak demlenmeye bırakılır.
- Sebzeler pakça yıkanıp minik minik doğranır.
- Havuç ve kara lahana ince rende kısmı ile rendelenir.
- 20 dk demlenmiş bulgur baharatlar, salça, tuz ve yağ eklenerek avuçta ovalayarak düzgünce yedirilir.
- Baharatı bulgurla özleşene kadar ovuşturarak karışım hazırlanır.
- İçine doğranmış sebzeler eklenir.
- İçine dileğe nazaran ekşi olması arzulanıyorsa nar ekşisi ve bir limon sıkılır.
- Domates salçası tercih etmiyoruz. Yalnızca biber salçası ile kusursuz olduğunu keşfettik. Öneririm ☺️afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



