Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 6 yaprak marul
- 1 büyük soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 adet salatalık turşusu
- 6 kol taze soğan
- 1 büyük domates
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı köri
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru geniş bir kaba alalım, üzerine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım.
- Bu sırada soğanı küçük küçük doğrayıp bir tavada sıvı yağ ile kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha pişirelim.
- Salçalı karışımı bulgurun üzerine ekleyip yeterlice yoğuralım.
- Ardından nar ekşisi, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber, köri ve kimyon ekleyip tekrar yoğuralım.
- İnce ince doğradığımız marul, yeşil soğan ve turşuyu da ek edip güzelce karıştıralım.
- En son küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip tekrar karıştıralım. Afiyet olsun💗.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












