Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 4-5 yaprak marul ya da kıvırcık
- 3 yeşil soğan (sadece yaprağı)
- 5-6 yaprak taze nane
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru yoğurma kabına alıp sıcak suyu döküp üzerini kapatalım yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
- Süre sonunda salça ve domates püresini ek edip elimizle yoğuralım.
- Daha sonrasında nar ekşisi ve baharatları ekleyip tekrar karıştıralım.
- En son olarak doğranmış yeşillikler ve zeytin yağını ek edip karıştıralım.
- İstediğiniz yeşillikle sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 🌸
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















