Kış Turtası

Kış Turtası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı
  • 1 pk vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Marmelatı:

  • 2.5 doruklu yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı kayısı reçeli
  • 1/2 (yarım) çay kaşığından az limon tuzu
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 çay kaşığı zirveli tarçın
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı ceviz

Kış Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Güveçleri tereyağı ile yağlayıp unlayalım.
  2. İç için tereyağı hariç her şeyi blenderdan geçirelim. Portakalı evvelce bölerek blend edebilirsiniz ya da suyunu farklı sıkıp kabuğunu pişerken de rendeleyebilirsiniz size kalmış.
  3. Marmelatı orta ateşte pişirelim. Yoğunlaşınca tereyağı atıp karıştırıp kapatalım.
  4. Soğuması için balkona alalım isterseniz bu aşaamda ceviz de atın artık hamuru yoğuralım.
  5. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak. Evvel tüm gereçleri koyalım en son unu aldığı kadar ekleyelim. Sert ise sıvı yağ ile yumuşatalım.
  6. Hamurdan bir küçük modül ayırıp buzluğa atalım. O sırada kalan hamuru 6 kesime ayırıp güveç kaplarının içinde bardak gerisi ile yayarak sonra da elle düzelterek kaplayalım.
  7. Ben tartı ile ölçtüm her bir güveç için 90 gram hamur kullandım. Kalan hamur da yaklaşık 140 gramdı üzerine serptiğim.
  8. Fırını ısıtttım 175 derecede alt üst ayarda. Bu sırada tartın içini paylaştırdım ve son olarak her tarafını kaplayacak biçimde buzluktaki hamuru rendeledim. Benim fırınım yaklaşık 25-27 dakika üzere bir müddette pişirdi. Kendi fırın özelliklerinize nazaran bunu ayarlayabilirsiniz.
  9. Fırından çıktıktan sonra yeniden balkona alıp büsbütün soğumasını bekleyip en son kenarlarından ince bir meyve bıçağı ile dönerek rahatça çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Daha sonra pasta tabağı yardımı ile zıt çevirip tekrar çabucak düzeltelim.
  10. Servis önerisi: üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. İçini istediğiniz rastgele bir jöle, marmelat, elmalı turta içi üzere bir tarifle doldurabilirsiniz. Benim kayısı reçelim çoktu diye onu kullandım biraz şekerliydi şekerini kırması için tarçın ve portakal ekledim. Tam bir kış turtası oldu kusursuz bir tanım.

Kış Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalinalı Cheesecake
Süt Helvası (Bursa Tatlısı)
Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek
Fırın Sütlaç (Pastane Usulü)
Cevizli Kurabiye
Şehriyeli Pancarlı Yoğurtlu Salata
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet