Kış Keki

Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 3 parmak az sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ben göz kararı koyuyorum) kıvamlı olacak şekilde
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı çay (ılık olmalı)
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz
Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kıvam alacak kadar çırpın, beyazı köpük köpük olmalı.
- Daha sonra sırasıyla gereçlerin kabartma tozu hariç hepsini ekleyin.
- Unu da ekledikten sonra kabartma tozunu ekleyip çırpıcı olmadan karıştırın ( bu adım değerli zira kabarmasını istiyoruz).
- Fırını öncesinde 180 e ayarlıyoruz ve 40 dk pişiriyoruz ( siz fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın).
- En son üstüne pudra şekeri ve kurumuş portakal ekleyip servis edebilirsiniz.
Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
