Kış Keki

Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 3 parmak az sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (ben göz kararı koyuyorum) kıvamlı olacak şekilde
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çay (ılık olmalı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz

Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kıvam alacak kadar çırpın, beyazı köpük köpük olmalı.
  2. Daha sonra sırasıyla gereçlerin kabartma tozu hariç hepsini ekleyin.
  3. Unu da ekledikten sonra kabartma tozunu ekleyip çırpıcı olmadan karıştırın ( bu adım değerli zira kabarmasını istiyoruz).
  4. Fırını öncesinde 180 e ayarlıyoruz ve 40 dk pişiriyoruz ( siz fırınınızı kendinize nazaran ayarlayın).
  5. En son üstüne pudra şekeri ve kurumuş portakal ekleyip servis edebilirsiniz.

Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsak Soslu Kaşarlı Mantar
Tahinli Muhallebi
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin)
Tutmaç Çorbası
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü Muhteşem Bir Tatlı )
Hdabla | © 2025 |