Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye)

Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un yaklaşık 2-2.5 bardak
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı (isterseniz kuru meyveler fındık ceviz ekleyebilirsiniz) (çerez tercihi size kalmış istediğinizi ekleyip istediğinizi çıkarabilirsiniz)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Üzüm ceviz antep fıstığı damla çikolata hariç oda sıcaklığındaki margarin ile hamur gereçlerini karıştıralım. Yumuşak bir hamur olacak.
  2. Daha sonra ceviz antep fıstığı üzüm ve damla çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp şekil vermeden tepsiye dizelim.
  4. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpelim. Kurabiyelerimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Perişan Kurabiye (Koparat Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Taze Fasülye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Şekerpare
Orjinal Bolonez Soslu Makarna
Klasiklerin Vazgeçilmezi Mercimek Çorbası
Havuçlu Kabak Tarator
Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |