Kırpık Börek (Tavada)
Kırpık Börek (Tavada) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket baklavalık yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 4-5 çorba kaşığı lor peyniri
- Bir tutam maydanoz
Kırpık Börek (Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kat kat yufkalarımızı alıp rulo haline getiriyoruz. Bıçak yahut makasla parmak kalınlığında dilimliyoruz.
- Sosu için tüm gereçleri derin bir kaba alıp çırpıyoruz.
- İç harcı için lor peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştırıyoruz. (lor yerine beyaz peynir de olur).
- Hafif yağladığımız tavaya kırpılmış yufkalarımızın yarısını alıp üzerini kaplayacak halde sosumuzu döküyoruz.
- İç harcını da ekleyip kalan yufkalarımızla açık kalmayacak biçimde kapatıyoruz.
- Kalan sosu en son yufkalarımızın üstüne gezdirip her yerin ıslanmasını sağlıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kontrollü formda altını kızarttığımız böreği aykırı çevirerek öbür tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
- İki tarafı da kızaran böreğimizi uygun bir servis tabağına alıp dilimliyoruz. Afiyet olsun 🌸.
Kırpık Börek (Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













