Kırpık Börek (Tavada)

Kırpık Börek (Tavada) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 4-5 çorba kaşığı lor peyniri
  • Bir tutam maydanoz

Kırpık Börek (Tavada) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kat kat yufkalarımızı alıp rulo haline getiriyoruz. Bıçak yahut makasla parmak kalınlığında dilimliyoruz.
  2. Sosu için tüm gereçleri derin bir kaba alıp çırpıyoruz.
  3. İç harcı için lor peyniri ve ince doğranmış maydanozu karıştırıyoruz. (lor yerine beyaz peynir de olur).
  4. Hafif yağladığımız tavaya kırpılmış yufkalarımızın yarısını alıp üzerini kaplayacak halde sosumuzu döküyoruz.
  5. İç harcını da ekleyip kalan yufkalarımızla açık kalmayacak biçimde kapatıyoruz.
  6. Kalan sosu en son yufkalarımızın üstüne gezdirip her yerin ıslanmasını sağlıyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Kontrollü formda altını kızarttığımız böreği aykırı çevirerek öbür tarafının da kızarmasını sağlıyoruz.
  8. İki tarafı da kızaran böreğimizi uygun bir servis tabağına alıp dilimliyoruz. Afiyet olsun 🌸.

Kırpık Börek (Tavada) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Truff
Çikolatalı Şerbetli Tatlı (Videolu)
Limonlu Cheesecake
İpeksi Kıvamlı Kedi Dili Tiramisu Tarifi
Zebra Kek
Bal Kabağı Tatlısı
Hdabla | © 2025 |