Kırpık Börek

Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2 yumurta
  • 1şişe maden suyu (yoksa kabartma tozu)
  • 1 su bardağı süt
  • 1çay bardağı sıvı yağ

İç harcı:

  • Peynir

Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yufkalarımızı dilimliyoruz.
  2. Daha sonra borcamı yağlıyoruz dilimlediğimiz yufkaları borcama yayıyoruz, üzerine hazırladığımız sosu döküyoruz.
  3. Sonrasında peynirleri üzerine yayıp, birebir süreci bir kere daha yaparak yufkaları üzerine diziyoruz sosun kalanını döküp, fırına veriyoruz. Şayet aceleniz yoksa 1 saat dolapta dinlendirirsiniz daha hoş olacaktır afiyet olsun.

Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Lokma (Pişi)
Mis Gibi Limonlu Kek Tarifi
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Yumurtalı Tost
Söğürme Köfte
Baklava
Hdabla | © 2025 |