Dolma Yaprak Sarması

Dolma Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Az kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Az nane
  • Dereotu
  • 1 yemek kaşığı salça

Dolma Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri bir kaba alıp içi hazırlayın.
  2. Kuru dolmaları daha evvelce ocakta birkaç dakika haşlayın.
  3. Daha sonra hazırladığınız içi kuru dolmalar ve yaprak yaprakları içini doldurun, tencerenin tabanına kemik üstüne dolmaları koyalım.
  4. Üstünü geçecek kadar su koyalım ve azıcık zeytinyağ gezdirelim kapağını kapatalım.
  5. Kontrollü bir biçimde pişirelim, afiyet olsun.

Dolma Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:El Açması Gül Böreği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Garnitür
Mangal Tadında Köfte
Kaşarlı Yumurta Kapama
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Sulu Köfte (Dağılmayan)
Kavanoz Tatlısı
Hdabla | © 2025 |