Kırpık Börek

Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe maden suyu

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 200 gram kıyma
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber

Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları katlayarak dilim dilim kesiyoruz.
  2. Kestiğimiz yufkaları elimizle karıştırarak açalım yağladımız tepsiye yufkaların yarısını eşit formda seriyoruz .
  3. Yumurta ,yoğurt, maden suyu, sıvı yağ karıştırarak hazırladığımız harçtan yufkaların her yerine gelecek halde sosunda yarısını gezdiriyoruz .
  4. Soğan ve kıymayı kavurarak tuz ve toz biberini de eklediğimiz iç harcını yufkaların üzerine yayıyoruz.
  5. Yufkaların başka kalan yarısınıda eşit biçimde tepsiye yaydıktan sonra kalan sosundan heryere gelecek biçimde gezdirerek döküyoruz .
  6. 175° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .( ben kıymalı yaptım ancak peynirli de şahane oluyor kesinlikle denemelisiniz tavsiye ederim pratikliğini zati söylememe gerek yok diye düşünüyorum) afiyet olsun 💜.

Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Kurabiyesi
Çıtır Yelpaze Kabaklar
Latte Pasta
Milföy Waffle
Tuzlu Kurabiye
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2024 |