Kırpık Börek
Kırpık Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım şişe maden suyu
İç harcı için;
- 2 adet soğan
- 200 gram kıyma
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Kırpık Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları katlayarak dilim dilim kesiyoruz.
- Kestiğimiz yufkaları elimizle karıştırarak açalım yağladımız tepsiye yufkaların yarısını eşit formda seriyoruz .
- Yumurta ,yoğurt, maden suyu, sıvı yağ karıştırarak hazırladığımız harçtan yufkaların her yerine gelecek halde sosunda yarısını gezdiriyoruz .
- Soğan ve kıymayı kavurarak tuz ve toz biberini de eklediğimiz iç harcını yufkaların üzerine yayıyoruz.
- Yufkaların başka kalan yarısınıda eşit biçimde tepsiye yaydıktan sonra kalan sosundan heryere gelecek biçimde gezdirerek döküyoruz .
- 175° üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .( ben kıymalı yaptım ancak peynirli de şahane oluyor kesinlikle denemelisiniz tavsiye ederim pratikliğini zati söylememe gerek yok diye düşünüyorum) afiyet olsun 💜.
Kırpık Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














