Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık
Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet kırmızı kapya biber
- 300 gram kıyma
- 1-2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1-2 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates rendesi ( ben kendi yaptığım domates sosu kullandım)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Sosu için; 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar
- Domates dilimi
Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak biberleri yıkayıp, kurulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine biraz sıvı yağ dürüp fırında alt üst ayarda 200 derecede kızartalım.
- İç harcı için; kıymayı tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Akabinde sıvı yağı yahut zeytinyağı ek edip yemeklik doğranmış sopan ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Küp kesilmiş havuçları yeşil biberi ek edip, kavuralım. Daha sonra salça, domates sosu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıp, en son kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırıp, kenara alalım.
- Kızarmış biberleri kabuğunu ister soyun ister soymayın (ben soydum) közlenen biberleri fırın kabına dizip, ortasına hazırladığımız iç harcını eşit formda biberlere dolduralım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpip domates dizip, son olarak sosu ekleyip, ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180-190 derecede 30-35 dk peynirler eriyene kadar. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kırmızı Kapya Biberli Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















