Kırmızı Kapya Biber Meze

Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kırmızı kapya biber
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağda olur)
  • 1 çay bardağı sirke ( üzüm, elma farketmez)
  • 1 çay bardağı su (isteğe nazaran ben koydum)
  • 10 diş sarımsak
  • 15-20 kol maydanoz

Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı kapya biberleri yıkayıp, süzülmesini bekleyin. Daha sonra biberlerinizin sap kısımlarını ve çekirdeklerini temizleyip istediğiniz üzere doğrayın.
  2. Ocağa aldığımız geniş tencereye biberleri koyalım üzerine kaya tuzunu serpiştirin akabinde sirke, zeytinyağı ve suyu ek edelim ve kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra biberleri 2-3 kez karıştıralım. Orta kısık ateşin üzerinde biberler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Biberlerin üzerine çatalı batırdığınızda giriyorsa olmuş demektir. Biraz sıcağı gittikten sonra kavanozlara ek edelim en son kalan suyu kepçe yardımı ile kavanozlara aktaralım.
  5. Pişen kırmızı biberlerinizi sıcak koyduğunuz kavanozları sıcak sıcak sıkıca kapatın ve aksi çevirin. Son olarak üzerine örtü örtüp 1 gün boyunca oda sıcaklığında bekletin.

Kırmızı Kapya Biber Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufka Çanaklarında Patlıcanlı Acı Biberli Meze
Kekiklim Menü Tavuk Dünyası
Dereotlu Kurabiye
Pratik 2 Malzemeli Kayısı Tatlısı
Patatesli El Açması Börek
Kıymalı Bamya Yemeği
Hdabla | © 2025 |