Kırmızı Erik Marmelatı

Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg erik
  • 2 kg şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikleri yıkayıp,ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp üzerine şekeri koyup 1-2saat dinlendirelim.
  2. Şeker eriyip suyunu bırakınca orta ateşte orta ara karıştırarak erikleri pişirelim.
  3. Erikler yeterlice pişip ezilince blender ile pürüzsüz hale getirelim.
  4. Ardından limon suyu ve limon tuzunu da ekleyip bir 10 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.
  5. Sıcağıyla kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatalım.
  6. 1 gün boyunca bir bez ile sarıp bekletelim.
  7. Ertesi gün marmelatınız yemeye hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Not: koyu kıvamlı bir marmelat yapmayı tercih ettiğim için su koymadım. Daha sıvı marmelat yapmak isterseniz 1/2 su bardağı su ek edebilirsiniz.

Kırmızı Erik Marmelatı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Pudink Pasta
Oklahoma Usulu Smash Burger
Hazır Yufkadan Patatesli Börek
Çikolata Soslu Kek
Orman Meyveli Beyaz Çikolatalı Pasta
Mini Cheescakes
Hdabla | © 2025 |