Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tarifi
Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket bisküvi
- 1 litre süt (beş su bardağı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tepeleme un ve 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
Üzeri için;
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik soğuk süt
Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ,un ,kakao ,vanilyayı karıştıralım ,karışımı ocakta kıvam alıp kaynayana kadar pişirin, ,kaynadıktan sonra tereyağı ekleyin ve blendırdan geçirin.
- Bisküvileri ezin ve tepsiye yayın pişen karışımı çabucak dökün ( tepsiye yayarak dökün yoksa dağıtmak zorlaşır).
- 3-4 saat dinlendirin akabinde üstüne kremşanti dökün.
- Servis ederkende şeritler halinde kesin ve şeritleri ikiye bölüp yuvarlayın ( görselde var).
Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














