Kinoalı Omlet

Kinoalı Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) çay bardağı kinoa (1 gece evvelden yıkanıp, sabaha kadar suda bekletilir)
  • 2 adet yumurta
  • 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Birer tutam ince doğranmış maydanoz ve dere otu
  • 1-2 kısım yeşil soğan yaprağı (damak tadına nazaran opsiyonel)
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • Bir tutam tuz
  • Karabiber

Kinoalı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geceden ıslatılmış kinoa yıkanıp 1/2 çay bardağı su eklenerek blender ile çırpılır.
  2. Yumurtalar tuz ile çırpılarak krep hamuru kıvamına gelen kinoa, dereotu, maydanoz, çörek otu eklenir.
  3. Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtılır.
  4. Yumurtalı karışım dökülür, orta ateşte önlü gerili pişirilir.
  5. Kinoa ve su birebir oranda çoğaltılarak hazırlanan kinoa buzdolabında birkaç gün bekleyip omlet lerde kullanılabilir, ya da lavaş olarak pişirilebilir.
  6. Avokado sevenler için kahvaltıda nefis bir ikili olabilir.

Kinoalı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Çorbası
Et Haşlama
Şehriyeli Yayla Çorbası
Çilekli Mousse Pasta (İster Dondur İster Pasta Yap) (Videolu)
Kabak Çiçeği Dolması
Nutellalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |