Kinoalı Omlet

Kinoalı Omlet Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) çay bardağı kinoa (1 gece evvelden yıkanıp, sabaha kadar suda bekletilir)
- 2 adet yumurta
- 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Birer tutam ince doğranmış maydanoz ve dere otu
- 1-2 kısım yeşil soğan yaprağı (damak tadına nazaran opsiyonel)
- 1 çay kaşığı çörek otu
- Bir tutam tuz
- Karabiber
Kinoalı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geceden ıslatılmış kinoa yıkanıp 1/2 çay bardağı su eklenerek blender ile çırpılır.
- Yumurtalar tuz ile çırpılarak krep hamuru kıvamına gelen kinoa, dereotu, maydanoz, çörek otu eklenir.
- Tavaya zeytinyağını ekleyip ısıtılır.
- Yumurtalı karışım dökülür, orta ateşte önlü gerili pişirilir.
- Kinoa ve su birebir oranda çoğaltılarak hazırlanan kinoa buzdolabında birkaç gün bekleyip omlet lerde kullanılabilir, ya da lavaş olarak pişirilebilir.
- Avokado sevenler için kahvaltıda nefis bir ikili olabilir.
Kinoalı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
