Kinoalı Kabak +8
Kinoalı Kabak +8 Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kabak
- 1 arpacık soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 dilim domates
- Çay kaşığı ucuyla salça ( bebek salçası olursa daha yeterli olur )
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı kinoa
- Su
Kinoalı Kabak +8 Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, sarımsak, domates ve kabağı doğruyoruz.
- Tencereye zeytinyağını döküp hafif ısıtıyoruz ve zerzevatları içine atıp biraz kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Çok kavurmamaya dikkat edelim. Sebzeler suda zati yumuşayacak ve vitamini koruyacak.
- Kinoalari farklı bir yerde 10 dk haşlayıp suyunu döküyoruz. Böylelikle kinoanın acı tadından kurtuluyoruz.
- Kinoaları kabak yemeğimize ekliyoruz ve üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatıyoruz.
- Yemek suyunu çekince dinlenmesi için bekliyoruz.
- Servis için tabağa aldığımızda üzerine birkaç damla zeytinyağ gezdiriyoruz. Afiyet olsun ❤️
Not:Tarifte kullandığım salça kendi yapımımdır. Lütfen bebeklerimize hazır salça kullanmayalım. Salçanız yoksa kendi bebek salçanızı kapya biberi biraz pişirip, kabuklarını soyup blenderdan geçirerek elde edebilirsiniz.
Kinoalı Kabak +8 Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










