Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır)

Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı beyaz kinoa
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Çeyrek yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Dilediğiniz yeşillikler

Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kinoaları uygun bir kaba alıp üzerine kaynamış su ekleyip 15 dakika bekletiyoruz. Akabinde bir kaşıkla uygunca karıştırıp suyun içinde yıkanmasını sağlayıp suyunu süzüyoruz.
  2. Uygun bir tencereye alıp üzerine kaynamış su ekleyip kısık ateşte en az 20 dakika kaynatıp uygunca yumuşamasını sağlıyoruz. Bu müddetin sonunda kinoaları süzüp uygun bir kaba alıyoruz.
  3. Üzerine salçaları, baharatları, tuz, limon, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip güzelce karıştırıp homojen bir karışım elde ediyoruz.
  4. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri de ekleyip karıştırıyoruz. Damak tadınıza nazaran dilediğiniz yeşillikleri kullanabilirsiniz. Ben marul ve roka tercih ettim. Servise hazır olan kinoa kısırınızı afiyetle tüketebilirsiniz!

Kinoa Kısırı (Glutensiz,diyet Kısır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Zebra Kek
Şehriyeli Kabak Mezesi
3 Malzemeli Suffle
Sömelek Köftesi
Hdabla | © 2025 |