Kilis Tava (Ev Usulü)

Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gr kıyma ( ben yağı çok diye iç yağı ekledim)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Alt taban için:

  • 2 orta uzunluk patlıcan
  • 2 küçük patates

Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel patlıcanları kabukları ile birlikte soyun, dilediğiniz formda ince doğrayıp tuzlu suda bekletin ,dilerseniz patatesleriniz de birebir formda hazırlayabilirsiniz.
  2. Sonra başka tüm materyalleri blenderdan geçirin yada minik minik doğrayın (soğan, sarmısak,biber,maydanoz ).
  3. Kıymanın içine katıp uygunca yoğurun ve dinlenmeye alın.
  4. Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alt katmana az zeytinyağı ile yağlanmış patates, sonraki katmana, tıpkı biçimde patlıcanları dizin ve en üst kata da yoğurdunuz kıymayı güzelce yayın.
  5. Üzerine süsleme yapıp 200 derecede 40 dk kadar pişirin afiyet olsun (fırınınızın ayarına nazaran yapabilirsiniz).

Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Sarma
Çıtır Patates (Videolu)
Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)
Kabak Mücver
Deneyen Herkesin Tarifini İstediği Lavaş Böreğim Hem De Pizza Tadında (Videolu)
Burma Baklava
Hdabla | © 2025 |