Kilis Tava (Ev Usulü)
Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gr kıyma ( ben yağı çok diye iç yağı ekledim)
- 4 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Alt taban için:
- 2 orta uzunluk patlıcan
- 2 küçük patates
Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel patlıcanları kabukları ile birlikte soyun, dilediğiniz formda ince doğrayıp tuzlu suda bekletin ,dilerseniz patatesleriniz de birebir formda hazırlayabilirsiniz.
- Sonra başka tüm materyalleri blenderdan geçirin yada minik minik doğrayın (soğan, sarmısak,biber,maydanoz ).
- Kıymanın içine katıp uygunca yoğurun ve dinlenmeye alın.
- Sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine alt katmana az zeytinyağı ile yağlanmış patates, sonraki katmana, tıpkı biçimde patlıcanları dizin ve en üst kata da yoğurdunuz kıymayı güzelce yayın.
- Üzerine süsleme yapıp 200 derecede 40 dk kadar pişirin afiyet olsun (fırınınızın ayarına nazaran yapabilirsiniz).
Kilis Tava (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









